luni, 25 mai 2009

Istoria Clubului A.S Minaur Zlatna

Orasul Zlatna se poate mandri cu multe lucruri printre ele aflandu-se si clubul de fotbal care a adus multe bucurii sustinatorilor ei de-a lungul timpului.Formand jucatori tineri si de perspectiva(Mihai Minca,George Negura s.a) si aducand jucatori de talie (Ovidiu Maier,Vasile Macavei, Dan Galdean,Alin Paleacu etc) formatia zlatneana a reusit o promovare istorica in Divizia B unde a reusit o figura frumoasa.O mare parte din acesti jucatori si-au continuat cariera la alte echipe (o mare parte la Unirea Alba-Iulia).
Sezonul 2001-2002 a fost unul fericit pentru aceasta modesta echipa,ei reusind sa ajunga pana in optimile Cupei Romaniei dupa ce in saisprezecimi elimina pe mult mai titrata prim divizionara Petrolul Ploiesti cu scorul de 2-0 intr-un meci memorabil gazduit de stadionul Minaur din Zlatna. Finalul acestui sezon aduce un frumos loc 8 (cel mai bun din istoria clubului) in Divizia B (actuala Liga a 2-a).
Sezonul 2002-2003 a fost unul tragic pentru formatia de pe Valea Ampoiului deoarece echipa aurmat a fi destramata...jucatorii luand drumul altor echipe cu pretentii mai mari.Formatia zlatneana ramane cu jucatori tineri dar lipsa sponsorilor duce la desfintarea clubului.
In anul 2006 datorita unor mari eforturi din partea Primariei Zlatna si a unor sponsori locali Minaur Zlatna isi reia parcursul catre glorie incepand din Divizia Judeteana de Seniori cu niste jucatori tineri si cu mari sperante la promovare.Din pacate echipa dupa terminarea sezonului nu a reusit sa ocupe decat un loc 7 in aceasta Divizie datorita faptului ca avea multi jucatori debutanti pe un teren de fotbal.
Cu un an mai tarziu Minaur Zlatna porneste din nou, dar de aceasta data cu mari sanse la mult sperata promovare in Divizia D.Cu cateva noi achizitii si punandu-si baza in principal in jucatori tineri Minaur spera in continuare la o promovare atat de asteptata.
Promovata in Divizia D,Minaur Zlatna porneste din nou,cu un lot renoit spre lupta pentru o promovare in al treilea esalon.
In retur,cu un nou patron si cu o noua echipa si cu un antrenor celebru pe banca de rezerva Fane Fogoros si bazandu-se pe jucatori tineri si pe juniori...dar si pe jucatori experimentati(Dascalescu,Kiraly,Oara s.a) ,aurari urmaresc promovarea

Un comentariu:

Anonim spunea...

de ce nu scrie ca anul trecut minaur a fost ajutata de balomir sa intre in divizia d